Foto Martin Smolík
Spolek BUDOUCNOST z.s.
Chceme přispět k lepší budoucnosti Žďáru nad Sázavou a jeho životního prostředí. 

Aktuality (Home)
Výzva občanům
Výzva vedení Města
O nás
Řešení od vedení Města
Územní plán Města
Stanoviska
"Na pravou míru"
Anketa pro vás
Články a dokumenty
Vaše názory a otázky
Kontakt na nás

webmaster

..
Články a dokumenty
- 21 -
.
.
Výzva zastupitelům města Žďár nad Sázavou
.
Vážený zastupiteli,
...před dvěma roky jste na svém prosincovém jednání rozhodli o prioritě vybudování obchvatu města v oblasti dopravy a o finanční spoluúčasti města na přípravě jeho dokumentace.
...Výsledkem vašeho rozhodnutí je vyhotovení technická studie obchvatu v červenci letošního roku. Tato měla projít do konce letošního roku veřejným projednáním, ale to se již, z nám neznámých důvodů, nestalo. Tato prodleva není rozhodující, ale pokud chce být město připraveno na stavbu obchvatu, je třeba pokračovat v jeho přípravě. Po veřejném projednání by mělo následovat posouzení záměru vybudování obchvatu z hlediska vlivu na životní prostředí ve zjišťovacím řízení.
...Vzhledem k opatřením vlády v budování dopravní infrastruktury o financování pouze rozestavěných akcí, však nelze předpokládat, že Ředitelství silnic a dálnic bude nyní pokračovat v přípravě obchvatu Žďáru. Jedinou možností  pokračování přípravy je pokrytí finančních nákladů  zjišťovacího řízení z rozpočtu města. Náklad na tuto část dokumentace lze odhadnout na 500 tis. Kč. Odbor rozvoje města však údajně s žádnou investicí do dokumentace obchvatu letos v návrhu rozpočtu nepočítá.
...Občanské sdružení Budoucnost si Vás proto dovoluje vyzvat, abyste se nad touto možností zamysleli a umožnili svým rozhodnutím další postup v přípravě stavby obchvatu. Předpokládáme že to v dnešní ekonomické situace není lehké, ale kladné rozhodnutí by mohlo Žďáru přinést budoucí výhodu a náskok v připravenosti.

Předsednictvo Občanského sdružení Budoucnost

.
poslední aktualizace stránky: 21.12.2009